Παρακάτω αναφέρονται κάποιες πληροφορίες για το τι είναι τα μαζικά SMS (bulk sms) και πως λειτουργούν οι υπηρεσίες του mysms.gr. Για οποιαδήποτε διευκρίνηση, επικοινωνήστε μαζί μας.

 1. Υπάρχουν αναφορές παράδοσης (delivery reports);
  Ναι υπάρχουν και παρέχονται μέσω της πλατφόρμας και του API, προς το παρόν μόνο ανά SMS και όχι ανά περίοδο ή μαζικά.
 2. Το κόστος αποστολής είναι τελικό με τους φόρους;
  Ναι το κόστος είναι τελικό με τους φόρους εάν η πληρωμή γίνει ηλεκτρονικά ως διακοινοτική.
 3. Υπάρχει περίπτωση να μην αποσταλλούν κάποια μηνύματα; Και εάν ναι, χρεώνομαι για αυτό;
  Ναι, τα bulk sms όταν ο παραλήπτης είναι εκτός δικτύου ή πρόσφατα έχει κάνει φορητότητα του αριθμού του σε άλλο δίκτυο, ενδέχεται να μην λάβει το μήνυμα. Επίσης, σε μεγάλο φόρτο του δικτύου, τα μαζικά μηνύματα παραδίδονται πιο αργά ή και καθόλου όπως συμβαίνει και με την κανονική αποστολή μηνύματος SMS από το κινητό. Παράδειγμα: Πρωτοχρονιά, Ανάσταση κλπ. Δυστυχώς, η χρέωση γίνεται κανονικά γιατί ο πάροχος χρεώνει κανονικά την αποστολή.
 4. Εάν μετανιώσω για κάποια κατάθεση μπορώ να λάβω τα χρήματα μου πίσω;
  Ναι, εφόσον δεν έχει γίνει κάποια αποστολή μηνύματος ή δεν υπάρχει κάποιο υπόλοιπο χρέωσης και μόνο εντός 5 εργάσιμων ημερών από την πληρωμή/κατάθεση.
 5. Εάν μετά τη κατάθεση μου δεν καταναλώσω όλο το ποσό ή δεν κάνω κάποια αποστολή άμεσα, τα χρήματα αυτά χάνονται;
  Όλα τα πακέτα έχουν διάρκεια 12 μηνών. Μετά τους 12 μήνες από την τελευταία πληρωμή σας, το ποσό που έχετε προσθέσει στο λογαριασμό σας χάνεται.
 6. Οι τιμές αποστολής αλλάζουν ή είναι σταθερές;
  Γενικά προσπαθούμε να μην αλλάζουμε τιμές αποστολής συχνά, αλλά ναι οι τιμές αλλάζουν από τους παρόχους ανάλογα με το μηνιαίο bandwidth αλλά και τυχόν ανανέωσεις στα routes. Κάθε αλλαγή τιμής πρώτα δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα μας αλλά και στο προφίλ του κάθε χρήστη στη πλατφόρμα και μετά εφαρμόζεται στις αποστολές. Οι τιμές μας είναι πάντα διαθέσιμες και χωρίς εγγραφή εδώ: http://www.mysms.gr/τιμοκατάλογος/
 7. Υπάρχει κάποιο API για να έχω τη δική μου πλατφόρμα;
  Ναι παρέχεται API δωρέαν στην σελίδα: http://mysms.gr/free-api/
 8. Εάν θέλω να στέλνω sms με 99% σίγουρη παράδοση υπάρχει τρόπος;
  Έχουμε ενεργό το Premium σε όλα τα πακέτα οπότε όλα τα SMS μας αποστέλλονται με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούμε να παρέχουμε παράδοση, τουλάχιστον 99%
 9. Υπάρχει κάποιο όριο αποστολών;
  Όχι, πελάτες μας έχουν στείλει μέχρι και 500.000 SMS ανά μέρα. Εάν όμως η αποστολή σας είναι πάνω από 50000 SMS ανά αποστολή, καλό θα είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας πρώτα.
 10. Πόσοι χαρακτήρες είναι ένα μήνυμα;
  Εάν το μήνυμα έχει μόνο λατινικούς χαρακτήρες, μικρά ή κεφαλαία, τότε το όριο είναι 160 χαρακτήρες ανά μήνυμα.
  Εάν το μήνυμα έχει ελληνικούς χαρακτήρες ή χαρακτήρες που ανήκουν στο UTF-8 charset (ρωσικα, κυριλικά, αραβικα, κινέζικα κ.α) τότε είναι 70 χαρακτήρες ανά μήνυμα εάν περίεχουν έστω και ένα μικρό γράμμα ή 160 χαρακτήρες εάν είναι κεφαλαία χωρίς τόνους.
  <= 160 χαρακτήρες = 1 μήνυμα
  > 160 & <= 305 = 2πλο μήνυμα
  > 305 & <= 459 = 3πλο μήνυμα
 11. Τι δεν επιτρέπετε να περιέχει ένα μήνυμα για να σταλεί σωστά;
  1. Ο αποστολέας του μηνύματος θα πρέπει να είναι από 1 έως 11 λατινικούς χαρακτήρες. Κανένα σύμβολο και κανένας ελληνικός ή utf-8 χαρακτήρας (πχ, ρώσικα, αραβικά, ελληνικά, κινέζικα κλπ).
  2. Επίσης ένα μήνυμα δε θα πρέπει να περιέχει χαρακτήρες όπως “ENTER” δηλαδή νέα γραμμή. Το μήνυμα πρέπει να είναι συνεχόμενο.
 12. Κάνω αποστολή πάνω από 2000 SMS ανά φορά και μου αργεί η συνολική αποστολή, τι να κάνω;
  Επειδή η πλατφόρμα μας στέλνει τα SMS ένα ένα ώστε να λαμβάνει και αναφορές παράδοσης, καλό θα είναι να χωρίζετε τις λίστες σας σε περίπου 1000-1800 επαφές ανά λίστα. Ο χρόνος αποστολής 1800 SMS είναι περίπου 12 λεπτά.
 13. Έκανα αποστολή μαζικών SMS και δεν έχουν πάει πολλά μηνύματα, τι να κάνω;
  Καταρχάς περιμένετε, περίπου 30-40 λεπτά ώστε να γίνουν όλες οι παραδόσεις. Εάν είστε σίγουροι ότι δεν έχει παραδοθεί μεγάλος όγκος SMS, επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας βοηθήσουμε. Εάν για κάποιο λόγο η αποστολή έχει μεγαλύτερο από 30% Failure Rate ή δεν έγινε καν, τότε σύμφωνα με τους κανόνες του παρόχου, θα λάβετε το πόσό που καταναλώσατε πίσω ως πιστωτική επιστροφή εντός 7 ημερών.
 14. Θέλω να στείλω μεγάλο όγκο μηνυμάτων, μπορώ να έχω καλύτερη τιμή;
  Μεγάλος όγκος μηνυμάτων είναι πάνω από 20.000 SMS τη φορά. Καλό θα είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας πρώτα και θα σας ενημερώσουμε άμεσα.
 15. Έχω κάποιες προτάσεις να κάνω για τη βελτίωση των υπηρεσιών του mysms.gr
  Τέλεια, επικοινωνήστε μαζί μας και στείλτε μας τις προτάσεις σας. Προσπαθούμε να βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας, με βάση τις δικές σας ανάγκες.
 16. Πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας;
  Η ιστοσελίδα μας είναι μια υπηρεσία της OpenCart Greece (Custom Services Limited). Στείλτε το μήνυμα σας στο: [email protected]